Saffrankremet Blåskjellsuppe
+ Vicari Verdicchio del Pozzo Buono

1 kg blåskjell
½ løk
1 gulrot
100 g sellerirot
½ fersk chilli
1 fedd hvitløk
Purre
2 dl tørr hvitvin
Fiskekraft
3 dl kremfløte
Safran
Litt mel til jevning
Salt og pepper
Skjær gulrot og sellerirot i terninger, og finhakk chilli, løk og hvitløk. Fres dette sammen i en stor kjele. Ha i blåskjellene og hvitvinen. Damp skjellene i noen minutter til de åpner seg. Ta dem ut med hullsleiv, og rens dem. Start i ny kjele med litt godt smør og litt finsnittet purre. Tilsett et par skjeer mel, og spe så opp med kraften. Ha i et par dl fiskekraft og fløte. Dryss i ca 2 teskjeer med safrantråder. Smak til med salt og pepper. Ha de rensede skjellene i en dyp tallerken, hell over varm suppe, og topp med litt hakket persille, en sprøstekt parmaskinkebit og grissini.
Vicari Verdicchio del "Pozzo Buono" BU#652601 kr.160,-
Vicari Verdicchio del "Pozzo Buono" BU#652601 kr.160,-