Pasta Vongole e Cozze
+ Berardi Lugana "Le Brede"
400g hvetemel (00)
4 egg
Litt olivenolje
300 g vongole/hjerteskjell
300 g blåskjell
1-2 sjalottløk
2-3 fedd hvitløk
50 g persillerot
En stor bunt persille
2 dl hvitvin
Start med å lage deigen til pastaen. Legg melet i en haug på benken, ha i de piskede eggene i et «krater» i midten og start å jobbe sammen til en fin deig. Ha i litt olivenolje etter behov. Jobb deigen i ca. 5 min. Legg til hvile i minimum en time i kjøleskap. – Deretter jobbes deigen litt igjen, før du deler opp og starter utkjevling på pastamaskinen. Jeg velger å kjøre deigen ganske tynn, og så lage linguini. Dette gir retten en «luftighet» som passer godt til de elegante skjellene.
Det går selvsagt an å kjøpe ferdig pasta – helst linguini eller tynn spaghetti.
Fres finhakket sjalottløk og persillerot i små terninger i litt smør og olje. Ha i blåskjell og 1 dl hvitvin. La skjellene dampe noen få minutter under lokk, og ta så av varmen. Rens skjellene, og ta vare på kraften med løk og persillerot.
Fres finhakket hvitløk raskt, ha i hjerteskjellene og resten av hvitvinen. Damp i 2 min. under lokk. Ha over kraften med løk og selleri og de rensede blåskjellene. Kok den ferske pastaen i 2 minutter. Hell av vannet, ha over litt olivenolje, skjellene i hvitvinskraften og finhakket persille. Smak til med nykvernet pepper og maldonsalt.
Berardi Lugana "Le Brede" TU#1892401 kr. 184,-