Olfactus
Contact
  • Home
  • Områder
  • Produsenter
  • Hva er Olfactus?
  • Vin + Mat
    • Monte Delma Franciacorta Brut
    • Berardi Lugana "Le Brede"
    • Vicari Verdicchio
    • Mauro Veglio Barolo Casteletto
    • San Biagio Barolo "Bricco San Biagio"
    • San Biagio Barolo
    • Monte dall'Ora Valpolicella Cl Sup "Camporenzo"
    • Monte dall'Ora Sausto Ripasso
    • Ruge L'esseziale Prosecco Col Fondo
  • Bestille + Tips
    • Bestilling
    • Glass
    • Lufting/Dekantering
  • Kontakt oss

Pasta Vongole e Cozze
​+ Berardi Lugana "Le Brede"

Picture
 

​400g hvetemel (00)
4 egg
Litt olivenolje

300 g vongole/hjerteskjell
300 g blåskjell
1-2 sjalottløk
2-3 fedd hvitløk
50 g persillerot
En stor bunt persille
2 dl hvitvin





Start med å lage deigen til pastaen. Legg melet i en haug på benken, ha i de piskede eggene i et «krater» i midten og start å jobbe sammen til en fin deig. Ha i litt olivenolje etter behov. Jobb deigen i ca. 5 min. Legg til hvile i minimum en time i kjøleskap. – Deretter jobbes deigen litt igjen, før du deler opp og starter utkjevling på pastamaskinen. Jeg velger å kjøre deigen ganske tynn, og så lage linguini. Dette gir retten en «luftighet» som passer godt til de elegante skjellene.


Det går selvsagt an å kjøpe ferdig pasta – helst linguini eller tynn spaghetti.

Fres finhakket sjalottløk og persillerot i små terninger i litt smør og olje. Ha i blåskjell og 1 dl hvitvin. La skjellene dampe noen få minutter under lokk, og ta så av varmen. Rens skjellene, og ta vare på kraften med løk og persillerot.

Fres finhakket hvitløk raskt, ha i hjerteskjellene og resten av hvitvinen. Damp i 2 min. under lokk. Ha over kraften med løk og selleri og de rensede blåskjellene. Kok den ferske pastaen i 2 minutter. Hell av vannet, ha over litt olivenolje, skjellene i hvitvinskraften og finhakket persille. Smak til med nykvernet pepper og maldonsalt.

​Berardi Lugana "Le Brede" TU#1892401 kr. 184,-
Powered by Create your own unique website with customizable templates.