Olfactus
Contact
  • Home
  • Områder
  • Produsenter
  • Hva er Olfactus?
  • Vin + Mat
    • Monte Delma Franciacorta Brut
    • Berardi Lugana "Le Brede"
    • Vicari Verdicchio
    • Mauro Veglio Barolo Casteletto
    • San Biagio Barolo "Bricco San Biagio"
    • San Biagio Barolo
    • Monte dall'Ora Valpolicella Cl Sup "Camporenzo"
    • Monte dall'Ora Sausto Ripasso
    • Ruge L'esseziale Prosecco Col Fondo
  • Bestille + Tips
    • Bestilling
    • Glass
    • Lufting/Dekantering
  • Kontakt oss

Tournedos al Tartufo
​+ San Biagio Barolo "Bricco San Biagio" 

Picture

Ca 200 g indrefilet av okse pr pers

Trøffelolje
Sort sommertrøffel

Artisjokkbunner

1 rødløk

1 ss balsamicokrem

1 ss rødvinseddik

2 ss sukker

100 g pastinakk

2 gulerøtter

100 g sellerirot

100 g kålrabi

1 sjalottløk

Poteter

3 ss gåsefett

Timian

Fond av okse eller kalv

Østerssopp

Godt salt og pepper

Usaltet smør

Picture


​​Start med å skjære fine tournedoser fra midtdelen av en  indrefilet. Pensle lett med trøffelolje og strø på noe godt  salt – røkt Læsøsalt passer glimrende. Legges så i  vakumposer, og i Sous Vide i en time på 55C. Ta ut av  vakum, tørk lett av og tilbered raskt i tørr grillpanne på  veldig høy varme.

 
C
lothilde-poteter

Skrell og kok potet i 10 min. Hell av kokevann, legg på  lokk og riste godt. Poteten skal bli litt rufsete. La  de dampe av uten lokk. Legg 3 ss gåsefett i en ildfast  form  som settes i ovn i 200C. Når fettet er smeltet tar du i  potetene som saltes, pepres og krydres med timian. Vend  dem i fettet og sett dem i ovnen ca 20 min. Bruk varmluft  til slutt i ca 5 min.

Artisjokkbunn med rødløkskompott
Skjær rødløk i tynne skiver, fres den i smør i en liten  kjele. Ha i 2 ss sukker, 1 ss balsamicokrem og 1 ss rødvinseddik. Rør forsiktig, og la surre i 20-30 min. Smak til med salt og pepper. Varm artisjokkbunnene i grillpanne, og legg en ss rødløkskompott oppå.
 
Pannestekte rotgrønnsaker
Skjær kålrabi, sellerirot, gulrot og pastinakk i tynne staver (a la julienne). Stek i smør på høy varme, tilsett sukker underveis, og smak til med salt og pepper.

​Trøffelsaus

Finhakk en sjalottløk, Fres i smør i en kjele. Tilsett finskåret sort trøffel etter behag. Ha i en skvett fond, 1 ss balsamicokrem og 1,5 dl vann. Kok opp og ha på litt meljevning. La sausen småkoke i 10 min. Ha evt i kraft fra vakumposene når kjøttet tas opp fra Sous Vide. Kok opp, og smak til med trøffelolje, salt og pepper.

Tørrstek oppskåret østerssopp – bruk som garnityr ved anretning.

San Biagio Barolo "Bricco San Biagio" BU# 5574701 kr. 322,50
Powered by Create your own unique website with customizable templates.