Olfactus er stolte over å presentere våre produsenter;
Monte Dall'Ora
I hjertet av Valpolicella Classico, på veien til Castelrotto finner du Monte dall'Ora. Her har ekteparet Carlo Venturini og Alessandra Zantedeschi sin vingård. De kjøpte eiendommen i 1995, og har bygget opp anlegget helt på nytt fordi det var i dårlig forfatning. Carlo har valgt å ha de tradisjonelle druene Corvina, Corvinone og Rondinella i sine terrasser i tillegg til en av "urdruene" fra området – Osleta. I 2006 ble gården sertifisert som fullt biodynamisk. Ekteparet fokuserer på det naturlige mangfoldet, og her vokser grasset fritt, med oliven - og kirsebærtrær inneblant vinrankene som vokser i pergolaer. Den biodynamiske filosofien er bærende i alle ledd ved produksjonen av Monte dall'Oras viner. Våren 2013 kjøpte Carlo og Alessandra nye vinmarker i det høyestliggende området helt vest i Classico. En stor investering, og en enorm entusiasme og forventning til de nye singel cru Amaroner som ventes.
San Biagio
Fra familien Roggero kommer vinene ved navn "San Biagio" fordi det er navnet på den lille åsen hvor druestokkene vokser og trives i dette herlige landskapet. Olfactus henter Dolcetto, Barbaresco og Barolo herfra. Vinene er meget velbalanserte og elegante, og de omtales veldig postitivt i viktige vinmagasiner som Wine Spectator og Decanter.
Mauro Veglio
Vi har også startet samarbeid med Mauro Veglio. På bildet ser vi han i arbeid i sin vingård. Mauro lager veldig kraftige viner som med fordel kan få noen år i kjelleren. Han vil at alt skal foregå naturlig – ingen kjemikalier i vinmarkene og kunstige tilsetninger i vinifikasjonen. Ønsket hans er å beholde det unike i jordsmonnet, og la naturen sette sitt stempel på produktet. Dette er mørke Baroloer - viner til store de begivenheter!
Monte Delma
Monte Delma ligger sentralt i Franciacorta i nærheten av tettstedet Valenzano. Piero Berardi har gravd seg tre etasjer ned under bakkeplan på sin tomt, for å lage et moderne produksjonsanlegg for sine bobleviner. Her er også et ganske stort lager, fordi produksjon av Franciacorta tar lang tid. Vinen ligger mange måneder på flaske før degorgement, og deretter påfølgende modning før de er klare for salg. Normalt tar det tre år eller mer å lage en Franciacorta. Monte Delma lager sine viner i hovedsak på chardonnay, pinot bianco og pinot nero. Vi fører både en «Brut» og en «Rosè».
Berardi
- er en liten familiebedrift ved bredden av Gardasjøen. Far og onkel av Piero som lager Monte Delma Franciacorta er drivere og innhavere av denne vingården. Her produseres ganske mange forskjellige druesorter. Vi har valgt en Lugana fra huset Berardi, som er hva man kaller trebbianodruen her. Lugana gir veldig fruktige viner, som allikevel beholder en friskhet og syrestruktur som gjør den til en veldig anvendelig matvin.
Ruge
Ruge er vår produsent av prosecco fra Valdobbiadene. På baketiketten av Ruges Prosecco Primario er Leonardo da Vinci sitert. Fritt oversatt; «jeg tror mye av lykke hos mennesker oppstår der de gode viner er»
Cantina Cavalieri
I Matelica driver Gabriele Benedetti sin vingård sammen med broren Eugenio. Dette er en av de eldste eiendommene i området som har drevet produksjon av vin siden tidlig 1900-tall. På omtrent 350 m.h.o. ligger Cavalieris 10 hektar hvor det i all hovedsak vokser verdicchio, i tillegg til et mindre kvantum av Sangiovese, Merlot og Pinot Nero. Stoltheten er høy i produksjonen av hvitvinen som bærer farens navn - "Gegè". Spesiellt er å nevne at det ikke brukes noen form for filtrering, og vinen kan derfor ha noe bunnfall. Pinot Nero finner man ikke mye av i Marche, så Cavalieris Rosso er et veldig spennende nytt bekjentskap!
Vicari
Olfactus henter en annen Verdicchio fra Vicari som ligger i Morro d'Alba i området Castelli di Jesi. Vingården ligger over en kilde - Pozzo Buono - hvor landsbybefolkningen gjennom tidene har fått sitt drikkevann. Navnet brukes på Vicaris viner, og betyr "den gode kilde". Vinen er frisk og oppkvikkende, og er glimrende som en aperitiff eller som følge til skalldyr.
I tillegg har Vicari også en spennende Lacrima di Morro d'Alba. Lacrima er en drue som er unik for dette lille området. Den gir en mørk blårød og ekstremt kraftfull vin. Janice Robinson har karakterisert vin av denne druen som en "love or hate"-vin. Spennende!
I tillegg har Vicari også en spennende Lacrima di Morro d'Alba. Lacrima er en drue som er unik for dette lille området. Den gir en mørk blårød og ekstremt kraftfull vin. Janice Robinson har karakterisert vin av denne druen som en "love or hate"-vin. Spennende!
Vi gir gi deg gjerne en oversikt over våre produkter.
Av hensyn til norsk lov må du være over 20 år, og sende oss en e-post.