Det er sikkert mange meninger om serveringstemperatur på vin. Ofte kommer vinen altfor varm i glasset, og mye av opplevelsen blir ødelagt. En hovedregel kan være at det er bedre å servere vin for kald. Da har man mulighet til å la vinen tempereres i glasset til eget ønske.
En grov oversikt over hensiktsmessige serveringstemperaturer;
6 – 8 °C Musserende viner som Cava og Prosecco
8 – 10 °C Dessertviner, Champagne
10 – 12 °C De fleste hvitviner
12 – 14 °C Lette rødviner
14 – 16 °C De fleste rødviner
16 – 18 °C Kraftige, fyldige rødviner som feks Amarone
En grov oversikt over hensiktsmessige serveringstemperaturer;
6 – 8 °C Musserende viner som Cava og Prosecco
8 – 10 °C Dessertviner, Champagne
10 – 12 °C De fleste hvitviner
12 – 14 °C Lette rødviner
14 – 16 °C De fleste rødviner
16 – 18 °C Kraftige, fyldige rødviner som feks Amarone