Olfactus
Contact
  • Home
  • Områder
  • Produsenter
  • Hva er Olfactus?
  • Vin + Mat
    • Monte Delma Franciacorta Brut
    • Berardi Lugana "Le Brede"
    • Vicari Verdicchio
    • Mauro Veglio Barolo Casteletto
    • San Biagio Barolo "Bricco San Biagio"
    • San Biagio Barolo
    • Monte dall'Ora Valpolicella Cl Sup "Camporenzo"
    • Monte dall'Ora Sausto Ripasso
    • Ruge L'esseziale Prosecco Col Fondo
  • Bestille + Tips
    • Bestilling
    • Glass
    • Lufting/Dekantering
  • Kontakt oss

  

Det er sikkert mange meninger om serveringstemperatur på vin. Ofte kommer vinen altfor varm i glasset, og mye av opplevelsen blir ødelagt. En hovedregel kan være at det er bedre å servere vin for kald.  Da har man mulighet til å la vinen tempereres i glasset til eget ønske.




             En grov oversikt over hensiktsmessige serveringstemperaturer;

                    6 – 8 °C    Musserende viner som Cava og Prosecco

                    8 – 10 °C   Dessertviner, Champagne

                   10 – 12 °C  De fleste hvitviner

                   12 – 14 °C  Lette rødviner 

                   14 – 16 °C  De fleste rødviner

                   16 – 18 °C  Kraftige, fyldige rødviner som feks Amarone




Powered by Create your own unique website with customizable templates.