Andeconfit
+ Monte dall'Ora Sausto Ripasso
Gni inn andelårene med grovsalt, og la ligge over natten i kjøleskap. Tørk så godt av før de confitteres i rent andefett tilsatt 15-20 pepperkorn, et par fedd hvitløk og noen kvaster timian. Lårene skal være dekket av fettet. (Man kan tilsette litt hønsekraft ved behov.) Confittèr i 100C i ca 2 timer, og la så kjøttet avkjøles i fettet. Ta opp av fettet, ha på maldonsalt og nykvernet pepper og legg på en stekerist.
Kok opp grønne erter i fløtemelk, og la tykne litt.
Fyll en langpanne med potet, søtpotet og rotgrønnsaker. Salte og pepre, og legg ved noe løk og hvitløk. Ha over litt olje og et par skjeer av andefettet. Sett langpannen i ovn ved 200C i 45 min. Etter ca 20 min settes andelårene inn liggende på en stekerist over langpannen. Bruk gjerne grill de siste 3-5 min for en siste bruning av lårene.
Monte dall'Ora Sausto Ripasso BU#989301 kr. 288,-