Gravet Reinsdyrfilet med tyttebærrømme
+ San Biagio Barolo
150 g indrefilet av reinsdyr
20 g sukker
20 g salt
litt konjakk eller akevitt
seterrømme
tyttebærsyltetøy
brun geitost, tyttebær og kjeks
Start med å renskjære fileten. Bland så sukker og salt og ha det i en pose. Legg fileten oppi, og bland godt. Tilsett så brennevinet. Sug ut overflødig luft og lukk tett. Massèr foriktig inn lakeblandingen. Legges så i kjøleskap i 2 døgn. Vend på kjøttet noen ganger under graveprosessen.
Tørk kjøttet forsiktig med kjøkkenpapir og skråskjær i 5-6 mm tykke skiver.
Bland 2 deler rømme med 1 del tyttebærsyltetøy.
Anrett i rekkefølge - saltkjeks, tyttebærrømme, et par skiver kjøtt, noen frosne tyttebær og revet brun geitost.
San Biagio Barolo BU#5707001 kr. 307,-
20 g sukker
20 g salt
litt konjakk eller akevitt
seterrømme
tyttebærsyltetøy
brun geitost, tyttebær og kjeks
Start med å renskjære fileten. Bland så sukker og salt og ha det i en pose. Legg fileten oppi, og bland godt. Tilsett så brennevinet. Sug ut overflødig luft og lukk tett. Massèr foriktig inn lakeblandingen. Legges så i kjøleskap i 2 døgn. Vend på kjøttet noen ganger under graveprosessen.
Tørk kjøttet forsiktig med kjøkkenpapir og skråskjær i 5-6 mm tykke skiver.
Bland 2 deler rømme med 1 del tyttebærsyltetøy.
Anrett i rekkefølge - saltkjeks, tyttebærrømme, et par skiver kjøtt, noen frosne tyttebær og revet brun geitost.
San Biagio Barolo BU#5707001 kr. 307,-