Rakfisk
+ Ruge L'esseziale Prosecco Col Fondo
Rakfisk spises normalt sammen med øl og akevitt, men flere prøver å kombinere denne tradisjonsrike retten med annen drikke. Champagne eller Franciacorta kan man som kjent drikke sammen med det meste, også med rakfisk. Prosecco er jo vesentlig "snillere" i smaksbildet, men en Col Fondo kan derimot drikkes på to måter; Limpido eller Sporco.
Bildet viser colfondoen servert klar i glasset til venstre, og ved siden av er vinen sveivet opp så bunnfallet blir med og gjør vinen blakk. Nå vil smaken endres, og gi en tøffere struktur og smak som passer rakfisken glimrende.
Rakfisken foreslås servert med god lefse, kompott av rødbete og gressløkrømme.
Rødbetekompott:
Skjær en stor rødbete i terninger.
Finhakk en rødløk.
Fres sammen i godt smør - ha i en ss balsamico og en ts sukker. La koke inn.
Rør inn gressløk i seterrømme.
Ruge L'essenziale Prosecco Colfondo BU#1892301 kr. 160,-
Rødbetekompott:
Skjær en stor rødbete i terninger.
Finhakk en rødløk.
Fres sammen i godt smør - ha i en ss balsamico og en ts sukker. La koke inn.
Rør inn gressløk i seterrømme.
Ruge L'essenziale Prosecco Colfondo BU#1892301 kr. 160,-