Andebryst
+ Monte dall'Ora Valpolicella Cl Sup "Camporenzo"
Andebryst, søtpotetpure,
ovnsbakte rotgrønnsaker og rødvinsaus;
ca 200 g andebryst pr pers
2 gulrøtter
100 g sellerirot
1 stor pastinakk
1 rødbete
2 store søtpoteter
2 poteter
1/2 eple
2 ss finhakket løk
1 hvitløksfedd
1,5 dl rødvin
2 ss kalvefond
honning
Søtpotetpure;
Skrell søtpotet og potet, og skjær i små terninger. Ha i en kjele med vann, og tilsett et hakket fedd hvitløk og et halvt eple i terninger. Kok det hele mørt, hell av vannet, tilsett 2-3 ss smør, og kjør til pure med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Ovnsbakte rotgrønnsaker;
Skjær opp gulrot, sellerirot, pastinakk og rødbete i staver. Legg i en ildfast form og sprinkle over noe olivenolje og legg på noen klatter smør. Sett i ovn ved 200C i 75 min. Vend grønnsakene noen ganger underveis i bakingen.
Andebryst;
Rut skinnet, og gni inn med timian, salt og pepper.
Legg med skinnsiden ned i kald, tørr stekepanne. Sett så på full varme. Sett ned varmen etter hvert, tilsett litt smør ved behov og dupper kjøttet under steking. Stek til skinnet er sprøtt. Vend og stek kjøttsiden 1 min., og legg så andebrystene i en ildfast form, og la dem hvile ca 10 min. Ta vare på fettet fra steking til sausen. Sett formen i ovn ved 200C i 8-10 min. Ta ut for ny hvile. Ha over litt honning på hvert bryst. Sett i ovnen med varmluft 230C i 5-7 min før oppskjæring.
Rødvinsaus;
Stek 2 ss finhakket løk i litt smør i en liten kjele. Tilsett rødvin og kalvefond. Kok opp, og tilsett så fettet fra steking av kjøttet og 2-3 ss honning. Kok opp, smak til med salt og pepper, og rør inn litt maisena for å tykne litt.
Skrell søtpotet og potet, og skjær i små terninger. Ha i en kjele med vann, og tilsett et hakket fedd hvitløk og et halvt eple i terninger. Kok det hele mørt, hell av vannet, tilsett 2-3 ss smør, og kjør til pure med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Ovnsbakte rotgrønnsaker;
Skjær opp gulrot, sellerirot, pastinakk og rødbete i staver. Legg i en ildfast form og sprinkle over noe olivenolje og legg på noen klatter smør. Sett i ovn ved 200C i 75 min. Vend grønnsakene noen ganger underveis i bakingen.
Andebryst;
Rut skinnet, og gni inn med timian, salt og pepper.
Legg med skinnsiden ned i kald, tørr stekepanne. Sett så på full varme. Sett ned varmen etter hvert, tilsett litt smør ved behov og dupper kjøttet under steking. Stek til skinnet er sprøtt. Vend og stek kjøttsiden 1 min., og legg så andebrystene i en ildfast form, og la dem hvile ca 10 min. Ta vare på fettet fra steking til sausen. Sett formen i ovn ved 200C i 8-10 min. Ta ut for ny hvile. Ha over litt honning på hvert bryst. Sett i ovnen med varmluft 230C i 5-7 min før oppskjæring.
Rødvinsaus;
Stek 2 ss finhakket løk i litt smør i en liten kjele. Tilsett rødvin og kalvefond. Kok opp, og tilsett så fettet fra steking av kjøttet og 2-3 ss honning. Kok opp, smak til med salt og pepper, og rør inn litt maisena for å tykne litt.
Monte dall'Ora Valpolicella Classico Superiore Camporenzo BU#632201 kr. 222,-